News Ticker

Coaching in Corona tijd

Coaching in Coronatijd!

Hoe gaat het met je? Hoe beïnvloedt het coronavirus jouw leven? Lukt het om zoveel mogelijk thuis te blijven? Of loop je tegen de muren op? Heb je huisgenoten? Voor velen van ons is deze tijd een stressvolle tijd. Je kan extra zorgen hebben, je kan je alleen voelen, je kan je overvraagd voelen of juist nutteloos. Of je kan juist nu de tijd hebben om na te denken over je volgende carrièrestap. Wat heb jij nu nodig?

Coaching en Corona

Soms werken je eigen manieren van omgaan met stress niet in complexe situaties. Wist je dat er meerdere strategieën zijn om om te gaan met moeilijke omstandigheden? De copingstrategieën. Vaak zetten we er maar 1 in. Het kan zijn dat je eigen strategie normaal gesproken effectief is maar dat je deze onvoldoende kan inzetten (zoals veel sporten) of onvoldoende is om de huidige situatie met corona aan te kunnen.

Daarnaast hebben we allemaal positieve kwaliteiten en ook iedereen heeft zijn eigen valkuilen. Dat zijn eigenschappen die de kop op steken als je stress ervaart en teveel van het goede, inzet. Het is als het ware de overtreffende trap van je positieve eigenschap. Voorbeeld: je bent verantwoordelijk, dat is een kwaliteit. Het risico is dat je te veel verantwoordelijkheid neemt en je overbelast kan raken. Juist in tijden van stress zoals nu. Het is dan belangrijk om te weten hoe je dat kan voorkomen.

Ook heb je wellicht nu voldoende tijd om na te denken over die volgende loopbaanstap of nieuwe weg die je op wilt gaan met je eigen bedrijf. In dat geval kan corona je de kans bieden om daar nu werk van te maken en voor jezelf het nodige in uit te zoeken.

Telefonisch/online coachen

Als coach kan ik je aanhoren, met je meedenken, zaken in perspectief zetten en samen werken naar een manier hoe om te gaan met deze situatie.

Coaching helpt bij het omgaan met uitdagingen voordat het zich ontwikkelt tot grotere problemen.

Afhankelijk van je vraag zet ik verschillende methodieken en of opdrachten in. Coachen kan heel goed telefonisch of online, met of zonder beeld. Wees welkom. Ik denk graag met je mee. Telefoonnummer 06 30963640 voor meer informatie of een gratis vrijblijvend telefonisch gesprek.