News Ticker

Verfris je dag

Zit je vast in een probleem, pieker je, voel je je lusteloos, stijf of gestrest, lukt het niet om iets af te krijgen of te starten? Kom achter je laptop vandaan! En maak een ommetje. Een ommetje in de ochtend als start van de dag of ergens tussen de bedrijven door helpt om je beter te kunnen concentreren, creatiever te denken en het is goed voor je lichaam en je energiebalans. Een wandeling verlaagd je stress en na een wandeling kan je beter tot besluiten komen en efficiënter werken. Daarnaast verbetert het je humeur en je slaap. Kortom voldoende redenen om erop uit te gaan. Toch hoor ik regelmatig dat mensen zichzelf niet kunnen motiveren om die belangrijke momenten van pauze en beweging te nemen op de dag. Ik wil graag iedereen stimuleren om er toch op uit te gaan.

Hoe? Probeer eens een ommetje met een specifieke opdracht (zie hieronder voor tips) of ga met mij op stap en boek een verfris je dag date.

Verfris je dag date

We gaan een ommetje maken in het maximapark. Je komt in beweging en laat een frisse wind waaien door je hoofd. We ontrafelen je gedachten, je voelt je lijf, laat stress los en je wordt gevoed door het park en het gesprek. Kom achter je laptop vandaan en ervaar een verfrissing op de dag. Je krijgt weer ruimte, lucht, beweging en vrijheid in je lijf en je hoofd. Daar krijg je vanzelf zin in toch?

 • Wat: Verfris je dag date
 • Waar: Maximapark/landgoed Haarzuilens
 • Wanneer en hoe lang: Een ommetje op de dag is een half uur tot max 45 minuten. Wil je langer dan boek je er twee achter elkaar.
 • Kosten: 50€

Want als je buiten bent merk je dat je ruimer adem kan halen, je opent je en je lichaam ontspant zich. Zeker nu, tijdens het thuiswerken, is het belangrijk om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Zowel je lichaam als je hoofd heeft dat nodig. Kom dus achter je laptop vandaan en maak een afspraak met mij of loop zelf een ommetje.

Opdrachten

Motiveer jezelf voor een ommetje door opdrachten met je collega’s, huisgenoten, vrienden uit te voeren. Het kan ook voor jezelf. Kan je er geen verzinnen? Hieronder staan wat voorbeelden maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Varieer vooral want daarmee maak je het leuker.

Voorbeelden:

 • Foto-opdrachten: Wat staat symbool voor jezelf, voor je team, voor een probleem en voor de oplossing.
 • Gebruik elk ommetje een ander zintuig en let alleen daarop
 • Varieer in ritmes, eventueel gekoppeld aan een vraagstuk
 • Zet eens een andere bril op. Bijvoorbeeld een dieren bril, een blauwe bril een vrolijkheidsbril enz.
 • richt je aandacht op het hier en nu. Het makkelijkste is je ademhaling. Dat doe je in het hier en nu. Adem in en adem uit. Tijdens het wandelen kan je je aandacht een tijdje richten op je ademhaling en probeer je te focussen op je uit ademhaling. Verleg langzaam je aandacht naar je lichaam terwijl je blijf wandelen en ademhalen. Wat voel je, en waar. Dit is een oefening die ik ook in wandelcoaching gebruik maar dan wat uitgebreider.
 • gebruik de ommetjes app
 • Wat brengt het seizoen je en stel elkaar of jezelf vragen over het seizoen.
 • Laat je verwonderen door wat je ziet of wie je ontmoet.

Heb je vragen? Je kan me direct bereiken via de whatsapp knop rechts onderin je scherm of via mail.