News Ticker

Maatwerk Coaching

1

Waar richt coaching zich op? De nadruk bij coaching ligt op persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de coachgesprekken werk je aan een aantal persoonlijke leerdoelen. In het eerste gesprek wordt je doel of coachvraag uitgediept. Elk volgend gesprek beginnen we met wat het vorige gesprek je heeft opgeleverd en wat je wilt bespreken. Ik gebruik verschillende methodieken en nodig je uit om in beweging te komen en te oefenen.

Werkwijze:

Ik luister, vraag, reflecteer, complimenteer, confronteer, prikkel en motiveer. Ik nodig je uit om je te verbinden met je eigen behoeftes, wensen, verlangen en dromen. Ik ga op zoek naar de positieve uitzonderingen, confrontaties ga ik niet uit de weg. Wat er tijdens het coachgesprek gebeurt in ons contact, maak ik zichtbaar. Ik benoem wat ik zie, wat me opvalt, wat ik voel en ervaar. Ik hou een (lach)spiegel voor. Lachen brengt lucht, maakt creatief en werkt relativerend en bevrijdend. We verkennen de thematiek, met behulp van verschillende werkvormen, zodat er zicht ontstaat op patronen en je eigen rol daarin.
Je bent en blijft zelf eigenaar van je vraag en oplossing en ik heb vertrouwen in je deskundigheid en vaardigheden om de voor jou passende oplossingen te vinden of nieuwe route te bepalen.

Contract

Na een oriënterend gesprek stellen we samen een contract op. In het contract staat hoe het traject er uit ziet, gemiddeld 6 gesprekken. De gesprekken duren 1,5 uur. De plaats van het coachgesprek wordt samen bepaald. Ik heb een eigen coachruimte aan huis maar een andere locatie is ook mogelijk.

Gesprekken

In het eerste gesprek diepen we je coachvraag verder uit op een oplossingsgerichte manier. Dat begint al bij het formuleren van je doel: wat is het wat je wilt (bereiken). Na elk gesprek krijg je een formulier mee waarop je zelf kan bijhouden wat de gesprekken je opleveren. Daarnaast is het mogelijk dat je huiswerkopdrachten meekrijgt. Dit gaat altijd in overleg.

Orienterend gesprek

Een oriënterend gesprek is altijd mogelijk. In dit gesprek bespreken we kort waar je voor komt en wat mijn werkwijze is. Hiermee kan jij inschatten of ik als coach bij je pas en kan ik inschatten wat ik voor je kan betekenen.

Locaties

De gesprekken vinden plaats bij locaties van het Coachhuis of in mijn eigen coachruimte in Vleuten.  Daarnaast behoort – uiteraard in overleg – wandelen of afspreken op een andere locatie, tot de mogelijkheden.

Tarieven

Het oriënterend gesprek is gratis.
Particulieren:
Mijn tarief ligt tussen de 85-100€ excl. BTW per uur.
Aftrek belastingdienst: Een coachtraject kan in aanmerking komen komen voor aftrek.
U mag uw studiekosten en andere scholingsuitgaven onder de volgende voorwaarden aftrekken:

  • De opleiding of studie is gericht op uw beroep of toekomstige beroep.
  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht.
  • Uw totale kosten min eventuele vergoedingen zijn hoger dan de drempel van € 250.

Zie de site van de belastingdienst voor de meest actuele voorwaarden.

Werknemers/werkgevers:
De meeste werkgevers hebben een persoonlijk (opleidingsbudget) beschikbaar. Na overleg met uw werkgever wordt een offerte opgemaakt

Code

Ik werk volgens de ST!R gedragscode voor professioneel begeleiders en het ST!R Klachtenreglement.